SUNT CETATEAN IN TARA LUI ANDREI

SUNT CETATEAN IN TARA LUI ANDREI

vineri, 23 noiembrie 2012

digi24.ro | Romi evacuați dintr-o tabără ilegală de la marginea Craiovei

digi24.ro | Romi evacuați dintr-o tabără ilegală de la marginea Craiovei: O tabără ilegală de romi de la marginea Craiovei este evacuată la această oră. Poliţiştii au intervenit împreună cu echipe de jandarmi pentru a strânge oamenii de acolo.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cafeneaua ONG -bursa comunitară de afaceri sociale, organizată de Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

Publicat la 23 octombrie 2012, ora 02:00, 30 afişări+Cosmin Horjan
Nota medie 8.0/10 din 12 voturi Agenţia de Consiliere şi Sprijin pentru Minorităţi şi Persoane Defavorizate din România (ACSMPDR) caută sponsori pentru implementarea unui concept inedit pe piaţa de afaceri din Craiova. Se urmăreşte punerea pe picioare a unei afaceri cu caracter social care să insereze pe piaţa muncii persoane cu dizabilităţi sau din etnia romă prin organizarea de ateliere de creaţie. Afacerea va funcţiona într-un spaţiu de lângă Spitalul Filantropia, care va fi organizat ca o cafenea pe o suprafaţă de 73 de metri pătraţi, plus terasa de aproximativ 100 de metri pătraţi. Potrivit preşedintelui ACSMPDR, Mircea Teodor Cojocaru, cafeneaua va conţine, pe lângă latura socială, şi componenta comercială care să asigure autofinanţarea afacerii. „Ne dorim ca între orele 8 şi 16 să funcţioneze exact ca o cafenea pentru oamenii din clasa business, clientela urmând să fie asigurată de avocaţi, procurori sau doctorii care lucrează în zonă. Vor fi preţuri stabilite după piaţa locală, chiar şi mai mici, iar după ora 16 se vor organiza ateliere de pictură cu taxă pentru publicul larg, petreceri pentru copii şi găzduirea unor întâlniri ale membrilor ONG-urilor locale, cu scopul menţinerii relaţiilor de colaborare”, a declarat Mircea Cojocaru. Au nevoie de sponsori Organizaţia şi-a amenajat un stand pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, unde participă la bursa comunitară de afaceri sociale, organizată de Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale. „Pentru începerea activităţii este nevoie de renovarea spaţiului, dotare, aprovizionare şi racordare la utilităţi. Pentru vizibilitate şi reclamă va fi nevoie de un website cu ofertele de produse. Se vor asigura condiţiile necesare pentru o cafenea de tip ONG. Eu mi-am făcut un calcul şi m-am cam speriat, în sensul că toate cheltuielile ar ajunge undeva la 10.000 de euro, dar dacă aş avea 50 sau 100 de milioane de lei vechi ar putea să înceapă acest proiect. Suntem în căutarea unor parteneri”, a mai spus Mircea Cojocaru.

duminică, 15 aprilie 2012

HRISTOS A INVIAT!


Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!
AGENTIA DE CONSILIERE SI SPRIJIN PENTRU MINORITATI SI
PERSOANE DEFAVORIZATE DIN ROMANIA

joi, 19 ianuarie 2012

Merg la şcoală, deci exist!-Un an de la deschiderea centrului C.O.R.E.I.



Merg la şcoală, deci exist!
20 decembrie 2011
Autor Ana Maria Gebăilă
Un an de la deschiderea centrului C.O.R.E.I.
Centrul de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă (C.O.R.E.I.) din cadrul Şcolii Nr. 38, structură a Şcolii Nr. 16 din Craiova, a împlinit un an de existenţă. Cu această ocazie, cei 132 de copiii beneficiari ai centrului s-au bucurat de o serbare, prilejuită totodată şi de sărbatorile de Craciun. “În Craiova, in cadrul C.O.R.E.I., obiectivul principal este reducerea abandonului şcolar. Copii participâ la activităţile centrului în vederea pregătirii temelor, dar şi pentru a se distra, participând la ateliere de abilităţi practice, toate sub atenta supraveghere a cadrelor didactice Ciocionica Mihaela şi Papa Maria Cristina. În acest fel, copiii devin mai interesaţi de şcoală şi de educaţie în general”, a declarat coordonatorul local al proiectului “Merg la şcoală, deci exist”, asis. soc. Loredana Tîrnăveanu. Beneficiarii proiectului sunt 132 de copiii şi cu toţii au parte şi de mediere şcolară, cu sprijinul mediatorului şcolar Mircea Cojocaru. “Proiectul C.O.R.E.I. este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, prin care sunt înfiinţate centre de orientare şi resurse pentru educaţie incluzivă – servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar. Beneficiar este Organizaţia Salvaţi copiii, iar în regiunea Sud-Veste Oltenia au fost deschise centre similare în judeţele Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj”, a declarat coordonatorul regional al proiectului, Lucian Gheorghe.